De ce să alegi încălțămintea din piele?

De ce să alegi încălțămintea din piele?

Atunci când achiziționăm o nouă pereche de pantofi, în general, ne orientăm în funcție de formă, culoare, design sau brand. Impulsul momentului este cel care acționează asupra noastră și ne constrânge să facem, deseori, alegeri greșite. Acesta se datorează impactului pe care îl are asupra noastră, din punct de vedere vizual. Astfel, materialul din care este confecționat pantoful, devine un criteriu secundar. Alegerea făcută în astfel de momente este, adesea, cea greșită. Așadar, materialul trebuie să devină factorul decisiv în alegerea încălțămintei.

Pielea naturală reprezintă, cu precădere, cel mai rezistent și cel mai potrivit material, folosit în confecționarea pantofilor. Iată câteva argumente în acest sens:

Rezistența în timp

Rezistența în timp este, de departe, cea mai importantă caracteristică a pielii naturale. În prezența unei îngrijiri corespunzătoare, încălțămintea din piele va arăta perfect câțiva ani de zile. Astfel, vei evita cheltuieli suplimentare și vei economisi destul de mult pe termen lung.

Într-o altă ordine de idei, materialele sintetice sau imitațiile din piele se decolorează în timp și își pierd din proprietăți. Acesta este principalul argument pentru achiziționarea pantofilor din piele naturală. Un alt aspect pozitiv în această alegere este economia pe care o vei simți în termen lung.

Procesul de îngrijire

Îngrijirea pantofilor din piele naturală este un proces simplu, care nu impune niciun fel de efort considerabil. Curățarea interiorului se realizează cu o cârpă curată, umedă apoi uscată. Exteriorul se curăță identic, aplicându-se ulterior un strat de cremă. Îngrijirea regulată a încălțămintei din piele ajută la păstrarea aspectului intact pentru o perioadă îndelungată.

Confortul

Pielea este un material maleabil, care se adaptează foarte ușor. Încălțămintea din piele se adaptează formei piciorului, oferind un grad de confort mai ridicat decât încălțămintele din material textil. Astfel, vor disprea senzațiile de inconfort, echimozele și durerile care apar la achiziția încălțămintelor noi.

Sănătatea

Materialele sintetice sau imitațiile din piele conțin toxine, care pot dăuna sănătății pielii. Alergiile care apar în aceste cazuri sunt destul de seriose și pot avea consecințe grave. De aceea, este recomandat de specialiști să purtăm pantofi din piele naturală.

Permeabilitatea

Comparativ cu alte tipuri de materiale, pielea naturală nu izolează complet piciorul. Acest material permite aerului să pătrundă în interior. Astfel, picioarele nu vor transpira și gradul de confort va crește notabil.

Rezistență, confort, permeabilitate, sănătate. Toate acestea sunt completate cu încă o trăsătură distinctivă a încălțămintei din piele naturală: Eleganța. Pantofii din piele naturală oferă un plus de eleganță oricărei ținute indiferent de stilul adoptat. Pentru colecții deosebite de pantofi din piele, vă așteptăm pe site-ul nostru sau în magazinele fizice Pantoful Galben.