5 lucruri de care să ții cont când porți pantofi cu toc

5 lucruri de care să ții cont când porți pantofi cu toc

Pantofii reprezintă cartea de vizită a fiecărei doamne sau domnișoare. Totuși, alegerea acestora poate deveni o provocare pentru fiecare dintre noi. Acest articol conține câteva sfaturi utile în alegerea unor pantofi cu toc potriviți și comfortabili pentru fiecare tip de picior.

Chiar dacă îți cunoști mărimea și ești sigură de dimensiunea piciorului tău, probează pantofii înainte de a-i achiziționa. Mărimile nu respectă standardele. Acest lucru te poate induce în eroare atunci când alegi perechea de pantofi preferată. Calapodul diferă în funcție de producător și de tipul de pantof ales. Un alt factor care influențează dimensiunea piciorului este acumularea sau pierdea în greutate. Pantofii cu toc trebuie cu precădere să se potrivească perfect pentru a menține fermitatea și echilibrul piciorului.

Nu achiziționa pantofi prea mari sau prea mici

Cel mai important factor în alegerea pantofului cu toc este comoditatea. Pantofii largi permit alunecarea piciorului în sus și jos, cauzând pierderea echilibrului. De asemenea, în acest caz pot apărea leziuni ale degetelor sau sângerări, lucruri pe care ne dorim să le evităm.

Pe de altă parte, caută pantofi care îți oferă spațiu suficient și nu îți înghesuie degetele. Acest lucru poate provoca dureri serioase, bunioane și artrite. Majoritatea dintre noi avem tendința să spunem „îi cumpăr, poate se mai lasă”. Șansele ca acest lucru să se întâmple sunt mici, riscând astfel să achiziționezi un produs inutil.

Așa cum am spus anterior, pantofii trebuie probați întotdeauna. Este indicat să faci câteva deplasări scurte prin magazin. Dacă simți un deranj în partea din spate a piciorului, te vei alege cu bilstere. În acest caz, este indicat să te reorientezi spre un alt model, potrivit piciorului tău.

Utilizează pantofii prin casă

Sună a sfat bătrânesc, dar ar trebui să ascultăm și de bătrâni din când în când. Poți încerca să te plmbi cu pantofii prin casă, pe diferite tipuri de suprafețe. În cazul în care observi că aceștia nu se potrivesc, îi poți returna sau poți achiziționa un alt model.

Grosimea tălpii

Tocurile favorizează exercitarea unei presiuni mai mari pe partea din față a piciorului. Așadar, alege pantofi prevăzuți cu amortizoare și căptușeala adecvată. Aceștia îți vor facilita deplasarea și îți vor oferi mai mult comfort.

Alege pantofi din piele

Pantofii din material sintetic sunt accesibil oricărui buget, dar calitatea lor este contestabilă. Investiția făcută într-o pereche de pantofi cu toc, de piele, vine cu avantajele ei pe termen lung. Pantofii de piele au ca principale caracteristice flexibilitatea, maleabilitatea și adaptarea ușoară la forma picioarelor. În plus, cu o îngrijire corespunzătoare, aceștia vor rezista mai mult timp și vei evita astfel costuri suplimentare nedorite.

Grosimea și înălțimea tocului

Indiferent de aceste două caracteristici, primul lucru pe care trebuie să îl verifici este localizarea tocului. Trebuie să fie poziționat exact sub călcâi pentru a-ți oferi suportul de care ai nevoie. Grosimea este un factor important, deoarece cu cât tocul este mai gros, cu atât vei beneficia de mai multă stabilitate. Orientează-te, așadar, spre platforme care distribuie greutatea în mod egal. Înălțimea este de asemenea un factor care trebuie analizat cu atenție. Cele mai confortabile tocuri sunt cele cu dimensiunea cuprinsă între 3-9 cm. Tocurile care depășesc aceste valori accentuează presiunea pe spate, glezne și genunchi.

Există, totuși, și ale tipuri de tocuri pentru care optează doamnele și domnișoarele:

  • Tocurile cu dimensiunea cuprinsă între 4-5 cm sunt potrivite pentru deplasarea zilnică.
  • Înălțimea clasică a tocului este de 7-8 cm și reprezintă alegerea universală potrivită locului de muncă.
  • Tocul de 10 cm sugerează eleganță și este potrivit activităților de weekend sau festivităților.

Cel mai râvnit tip de toc, de dimeniuni cuprinse între 12-16 cm potrivit domnișoarelor îndrăznețe și cu experiență în purtarea tocurilor.

În concluzie, atunci când achiziționezi o pereche nouă de pantofi trebuie să alegi mărimea potrivită și să probezi pantofi înainte de a părăsi magazinul. De asemenea, este indicat să alegi un produs cu amortizoare și căptușeală. Nu uita să îi testezi prin casă și să alegi înălțimea și grosimea tocului, potrivită nevoilor tale. Dacă este posibil, achiziționează pantofi de piele pentru a te bucura de comoditate pe termen lung.