Încălțămintea din piele naturală: prietenul pe care trebuie să-l îngrijim corespunzător
Se spune despre pantofi că ei sunt cartea de vizită a oricărei doamne sau domnișoare. Desigur că și domnii ar trebui să acorde o atenție deosebită acestui tip de accesoriu. Raportează-te la ei ca și la o reflexie a personalității tale.
În ultima vreme se observă o creștere a numărului de persoane care preferă să adopte un stil de accesorizare modern. Cum se realizează acest lucru? Cu siguranță prin achiziționarea pantofilor de piele naturală, de diferite tipuri și pentru diferite ocazii. Lucrați din piele naturală 100%, nu se vor deteriora la fel de ușor ca materialele textile sau imitațiile. Cu toate acestea, pentru a ne putea bucura de pantofi o perioadă mai mare de timp, trebuie să acordăm o importanță deosebită îngrijirii acestora.
Cum întreținem încălțămintea din piele naturală?
O tehnică eronată de curățare a pielii accelerează procesul de degradare al acesteia și în mod implicit, ruperea materialului. În lipsa unui proces de întreținere, murdăria acumulată fisurează materialul, în mod iremediabil. Cu siguranță îți vei dori să eviți acest lucru.
Produsele speciale de îngrijire pentru încălțămintea din piele nu trebuie neglijate. Agenții care stau la baza formulei lor acționează în profunzimea materialului. În plus, le oferă un lucru îndelungat și o durată de viață mai mare.
Apa și săpunul
De neglijat însă nu sunt nici produsele de uz casnic pe care le ai, cu siguranță, și tu în casă. Apa și săpunul, oțetul alb și bicarbonatul de sodiu sunt prietenii tăcuți, dar mereu prezenți, care te ajută să previi uzura pantofilor din piele. La prima vedere, poate părea o glumă, dar nu este. Apa și săpunul sunt două dintre cele mai uzuale produse de curățare. Acești doi agenți elimină cu ușurință petele de la suprafața materialului din piele. Este important ca înainte de a curăța pantofii, să scoții șireturile (dacă acestea există) și să le speli separat. Folosește o perie specială pentru încălțăminte, pentru a elimina toate reziduurile impregnate în material. Cu ajutorul periei sau a unei cârpe umede, înmuiată în apă și săpun, periază pantofii. Exercită cu atenție, o presiune ușoară, pentru a nu deteriora materialul. După ce ai eliminat toate petele, șterge pantofii cu un material din bumbac și folosește o cremă. Cu ajutorul ei asiguri strălucirea pantofului. O altă soluție este să pulverizezi pantoful cu un spray protector de piele, care să asigure confortul și delicatețea materialului.
Când utilizați săpunul și îl lăsați să acționeze asupra pantofului, nu depășiți limita de 20 de minute. Expunerea pantofului la pH-ul ridicat al săpunului generează deteriorarea structurii de piele.
Oțetul alb
Oțetul alb este un alt agent de curățare a pantofilor din piele naturală, recomandat de specialiști. Este indicat ca acesta să fie folosit pe timpul iernii, atunci când pantofii se albesc din cauza zăpezii. Înainte de a folosi oțetul, îndepărtează murdăria cu ajutorul unei cârpe ude. Ulterior, adaugă o lingură de oțet într-un vas cu apă și periază pantofii cu soluția rezultată. Acest truc favorizează întreținerea încălțămintei în perioada anotimpului rece.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este agentul potrivit pentru a elimina petele încăpățânate de ulei sau grăsime. În aceste cazuri, se presară bicarbonatul de sodiu peste toată suprafața pantofului. Se lasă să acționeze asupra lui timp de 12 ore. Îndepărtează bicarbonatul cu ajutorul unei cârpe moi, iar despre rezultat, vă invităm, să ne povestiți voi în comentarii.
Lucruri de evitat pentru o rezistență îndelungată a pantofilor din piele naturală
Specialiștii recomandă și câteva lucruri pe care ar trebui să nu le facem, pentru a prelungi durata de viață a pantofilor preferați. Așadar, evită cu mare atenție următoarele greșeli care apar frecvent în încercarea noastră de a ne îngriji pantofii.
Nu aștepta prea mult timp pentru a curăța pantofii. Petele de noroi uscate se curăță mult mai greu față de cele recente. Pentru îndepărtarea mizeriei uscate, gradul de intensitate cu care periați pantoful va fi mai mare. În timp, acest lucru cauzează deteriorarea materialului, lucru pe care încercăm să îl evităm. În cazul prafului și al grăsimilor, lucrurile stau exact la fel. Pantofii trebuie curățați imediat după ce s-au murdărit.
Nu folosiți balsamul de întreținere al pielii în locul produselor de curățare. Acesta este creat cu scopul de a păstra elasticitatea pielii și de a preveni apariția unor crăpături inestetice. Balsamul conține un nivel ridicat de ulei, lucru care sporește deteriorarea materialului din care sunt confecționați pantofii.
Nu spălați pantofii din piele în mașina de spălat, chiar dacă mașina este dotată cu un program special pentru încălțăminte. Acest program este destinat pantofilor din material textil. Supunerea pantofilor din piele unui astfel de proces poate provoca ruperea acestora sau deterioarea iremediabilă a țesăturii.
Pentru mai multe sugestii și întrebări, vă invităm să ni le adresați în secțiunea de comentarii.